Αναζήτηση

Stef Chura ( Ένα δοκίμιο κατά της indie αριστείας)


Stef Chura

Υπάρχουν στιγμές που η τιμιότητα, η γνώση, η τεχνική, η αισθητική άποψη, η αντίληψη, το μεράκι και το πάθος πρέπει να μνημονεύονται- αν όχι να επιβραβεύονται. Αυτόνομα ή και όλα μαζί, άμα λάχει να 'ούμε. 

Η Stef Chura έχει λίγο από όλα. Από αυτά, όχι από τα άλλα που έχουν σημασία για τους άλλους. Ε;

Παίζει λέει κιθάρα "handpicked" και φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά τι κάνει ακόμη κι αν οι πιθανότητες να τύχει μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας είναι λιγότερες και από το να δούμε τις Sleater Kinney στην Αθήνα (αυτό το λέω εγώ...). Έχει look ελαφρώς αντιτουριστικό αλλά ιδιαιτέρως normcore, like she doesn't care και πριν μετακομίσει στο Detroit έμενε σε μία μικρή πόλη ονόματι Ypsilanti (ω ναι, υπερήφανοι ως Έλληνες, είναι από αυτόν που νομίζετε...).

Οι ξεχάρβαλες κιθάρες που συγχρονίζονται με την μπασογραμμή, οι μόρτικοι φωνητικοί μίνι ακροβατισμοί της και η ξεχωριστή της χροιά φτιάχνουν ένα michigan cocktail που μπορεί να μην αγγίζει σε καμία περίπτωση την τελειότητα όμως, όμως δεν ξέρω την συνέχεια. Βασικά, μπορεί και να μην την ξανακούσεις ποτέ στο σπίτι, ούτε όταν πλένεις πιάτα. Όμως, το βρήκα, υπάρχει περίπτωση να ακούσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη δουλειά της και να φαντασιώνεσαι ότι το live της θα είναι ένα απολαυστικότατο low-key καλλιτέχνημα με ψυχή.

Ο νέος της δίσκος "Midnight" κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στη Saddle Creek. Όμως στα δύο τελευταία tracks του ντεμπούτου της μπορείτε να βρείτε δύο θαμμένα διαμαντάκια άκρως μελωδικά που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που ακούγατε μέχρι εκείνη την στιγμή (βλ. Becoming shadow, Speeding ticket).The Minnesotan


 

#StefChura #SaddleCreek #Midnight