Αναζήτηση

The Great Escape


Escape From New York

Escape from New York - Save our love (instrumental)

Στον κατάλογο με τις πιο ενδιαφέρουσες μεταλλάξεις συγκροτημάτων θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τους Escape From New York. Άλλωστε οι μεταβάσεις από post punk σε synth-disco είναι σαν τις πεζοπορίες εναλλακτικών τύπων στους ορεινούς όγκους της χωράς μας. Ξεκινάνε πάνω στον ενθουσιασμό για πλάκα, στη συνέχεια διαφαίνεται ή δυσκολία του εγχειρήματος, συνεχίζουν γιατί είναι πολύ κουλ για να πουν ότι όχι μόνο δεν είναι τόσο απλό αλλά δεν βγάζει και κάποιο νόημα Σάββατο βράδυ κατάκοποι σε ένα καταφύγιο/στούντιο. Τέλος γκρεμοτσακίζονται και γυρνάνε στον new wave/καναπέ, πλην όμως, τρέφουν έναν άλλο σεβασμό/σύγκρυο για το θέμα της σοβαρής disco/ανάβασης που μάλλον δεν είναι για όλους.


 

Airstrip 1 - Vodka Cola

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως με τους Airstrip One ή 1 (ναι είναι οργουελική αναφορά, αλίμονο) που για κάποιο λόγο πάθανε κρίση ταυτότητας, αποτινάξανε την περισσεύουσα σοβαρότητα και εκεί που ο ήχος τους έμοιαζε σαν να έχεις αναγκάσει τον David Byrne να γράψει κομμάτι για τους A Certain Ratio, ή τούμπαλιν, είπανε να αλαφρύνουν λίγο το κλίμα. Αρχής γενόμενης από το όνομα, όπου από την ονομασία των Βρετανικών Νήσων στο 1984 πήγαν στην post apocalyptic ταινία του John Carpenter με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Kurt Russell στον ρόλο της ζωής του ως Snake Plissken (Nathan Fake και Pantha Du Prince στο φετινό plissken btw!).


 

Escape from New York - Fire in my heart

Escape from New York λοιπόν και πιο εγκεφαλικά disco tracks, με γνωστότερες και καλύτερες τις instrumental dub εκδοχές τους. Στην νέα εποχή του 80’s κουαρτέτου τα αναλογικά pitch-bent synths κονταροχτυπιούνται με τις reverberant indie κιθάρες και τα funky slap basslines για να αναδείξουν τελικά ως νικητή, όχι κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος σίγουρα, αλλά μια ατμοσφαιρική και ταυτόχρονα groovy αίσθηση. Εξίσου βραχύβιες και οι δύο περίοδοι του group δεν μας δώσανε πολλά παραπάνω από κάποιες self released κασέτες και μερικά singles που πηγαινοέρχονται από digger σε digger με εξαίρεση το hit Fire In My Heart.